02 88 46 400 info@mocis.si

MOCIS center za izobraževanje odraslih je skupaj s partnerji ALP Peca, d. o. o., Smeri, d. o. o. in Šolskim centrom Ravne na Koroškem uspešno pridobil projekt sofinanciranja različnih javnoveljavnih programov za odrasle in programov za pridobivanje in razvijanje temeljnih in poklicnih kompetenc zaposlenih.

S programi želimo povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje v Koroški regiji ter izboljšati (temeljne in poklicne) kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Ciljna skupina programov, ki jih bomo izvajali, so zaposleni: nižje izobraženi (manj kot štiriletna srednja šola), manj usposobljeni, s poudarkom na starejših od 45 let; vključili bomo tudi ranljive ciljne skupine, kot so priseljenci, kmetje in delovni invalidi.

Več informacij o projektu:

  • Sonja Lakovšek, sonja.lakovsek@mocis.si, 02 88 46 403
  • Urška Novak, urska.novak@mocis.si, 02 88 46 409

Projekt je sofinanciran v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, prednostne osi: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 1. Izboljšanje kompetenc manj vključenih v vseživljenjsko učenje.

Financerja:

MIZS_ESS