02 88 46 400 info@mocis.si

Vabimo vas na izkustveni seminar MEDIACIJA, POMOČ PRI RAZREŠEVANJU KONFLIKTOV

Kdaj?

četrtek, 7. junij 2018, od 09.00 do 16.30
Kje?

Mrežni podjetniški inkubator Koroška – Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec, 1. nadstropje, konferenčna dvorana.
Trajanje seminarja

8 pedagoških ur

Kaj je mediacija?

Mediacija ali posredovanje v sporu je proces, ki ga usmerja mediator in v katerega se sprte strani ali strani, ki imata določeno sporno področje ali vprašanje, vključita prostovoljno z namenom iskanja rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani. Prednost mediacije je v učinkovitosti, nizkih stroških, visoki stopnji uspešnosti in obojestranski sprejemljivosti rešitve. Poleg formalne pa je zelo koristna tudi neformalna mediacija, ki je uporabna tako v osebnih odnosih kot tudi na delovnem mestu.

 Kdo je mediator?

Mediator – oseba, ki je usposobljena za vodenje procesa mediacije – pomaga udeležencem v procesu, da konstruktivno izrazijo probleme, želje in potrebe in aktivno sodelujejo pri iskanju rešitve. Mediator je nevtralen in skrbi za proces, glede vsebine pa se ne opredeljuje.

 Rezultat mediacije?

Poleg hitre in zadovoljive rešitve mediacija prispeva k izboljšanju odnosov in sodelovanja med sprtima stranema, zmanjšuje možnost zaostrovanja sporov v prihodnje in prispeva k razvijanju učinkovitih oblik preprečevanja in razreševanja težav in nesoglasij.

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen vsem, ki jih zanima mediacija, še posebej tistim, ki se želijo usposabljati za mediatorje.

Predavatelj: Marko Iršič, MA

V Leuvenu (Belgija) je končal študij iz pedagoških znanosti (Master of Educational Studies), v okviru katerega se je osredotočal na problematiko medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov. Je aktiven mediator in trener mediatorjev. Napisal je vrsto poljudnih člankov, ter knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004) in Mediacija (2010), Communication Wellness (2017) in Conflict Competence (2017). Vodi seminarje in delavnice s področja medosebnih odnosov, komunikacije, mediacije, obvladovanja konfliktov, obvladovanja težavnih strank in obvladovanja stresa doma in v tujini.

Prijava na seminar:   Elektronska prijava